NAPOKON OTKRIVENO Ko je zapravo Fabrizio Brambilla - Magazin PRESS

Breaking

18. 08. 2017.

NAPOKON OTKRIVENO Ko je zapravo Fabrizio Brambilla

Sigurno ste i vi od nekog dobili poruku upozorenja na izvjesnog gospodina pod imenom Fabrizio Brambilla koji šalje pozive za prijateljstvo, a onda im hakuje profile.

"Znači: Reci svim svojim kontaktima sa svoje Mesindžer liste da ne prihvataju zahtev za prijateljstvo od Fabrizio Brambilla. On ima fotografiju sa jednim psom. On je haker i povezao je svoj sistem na tvij akaunt Fejsbuka. Ako ga neko od tvojih prijatelja prihvati, biće prikačen i na tebe, dakle osiguraj se da ga svi tvoji prijatelji prepoznaju. Hvala. Prosleđeno kako je primljeno", stoji u poruci koja se brzinom munje proširila mrežom.

Naravno, kad se ispostavilo da je riječ o prevari već je bilo kasno.

Za to vreme, pravi Fabrizio Brambilla, umjetnik iz Bolonje, ni kriv ni dužan živi svoj život, kači na svoj profil fotke i zanimljive sportske vijesti, i pojma ne bi imao da je postao takav "strah i trepet" među korisnicima Facebooka - da nisu počeli da mu prijete smrću.

"Zaista? Šta reći na ovo?" - zapitao se kad je vidio objavu momka koji se sprema da "ode u Italiju da ubije Fabrizia Brambillu".I možemo samo da zamislimo kako su ga zbunile poruke na balkanskom u fazonu: "Koga ti to hoćeš da hakuješ, a majmune?" i "Gde ti je taj pas da ga rasporim?".

Srećom, neki su se našli da mu objasne da je postao viral na Balkanu, bivšoj Jugoslaviji, ali izgleda i ostatku svijeta. Sad je od toga ispalo totalno zezanje gde mu neki traže autogram ili ga mole da im postane prijatelj.

Mada, sumnjamo da je njemu baš zabavno.

Inače, za ubuduće - profil na Facebooku nije moguće hakovati tako što ćete sa nekim postati prijatelj; takođe, Facebook prati masovno dodavanje prijatelja i često taj potez označava kao spam, pa bi bilo koji nalog koji pokuša da za kratko vrijeme doda veliki broj ljudi verovatno bio obrisan.

Stranice