DRAMA U NEUMU Spavali su, a onda im je u kuću ušla narkomanka iz Hadžića... - Magazin PRESS

Breaking

11. 09. 2017.

DRAMA U NEUMU Spavali su, a onda im je u kuću ušla narkomanka iz Hadžića...

Prava drama, poput one u najvećim kriminalističkim filmovima,  u jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru  - Neumu.

Redakciji portala Avaz.ba obratio se muškarac inicijala E.O., koji je još u šoku i nevjerici da se ovakav nemili događaj mogao desiti upravo njemu i njegovoj porodici.

Šok i nevjerica

Sve se odigralo u subotu ujutro, oko 4 sata. Naš sagovornik, njegovo troje djece i supruga bili su u dubokom snu. Vrata od kuće bila su otključana, kao što obično i jesu. Kradljivica je to, smatra on, očigledno znala te je noć prije iznajmila stan u komšiluku da bi se iz neposredne blizine mogla dati u akciju.

Ušla je u kuću neprimijećeno, čak četiri puta. Ukrala četiri mobitela, četiri novčanika i laptop. No, koban po nju bio je posljednji ulazak, kada je svojom nepažnjom probudila suprugu našeg sagovornika.

- Supruga me je probudila, riječima "Odnese ti žena laptop"!

Kakav laptop, pobogu?! Ja nemam pojma šta se dešava.

Samo sam preko vrata potrčao za njom - govori nam E.O.

Tokom potjere, kradljivica je bacila laptop od E.O., pritom mu nanijevši štetu jer se razbio monitor.

- U svoj toj frci ja sam i pao, udario se u petu. No, nisam obraćao pažnju na to. Vjerovatno usljed ogromnog adrenalina. Sletio sam za njom 30-40 stepenica. Stanem, ona pretrča cestu i sakri se pod Toyotu. Prijatelj mi na
 obližnoj terasi gleda u nju. Zovnem ga da je on opkoli s
jedne, a ja s druge strane - nastavlja on.

Pravila se nevinom

Nakon što su je uhvatili, djevojka iz Hadžića, za koju naš sagovornik tvrdi da je sklona konzumiranju narkotika, pokušala se izvući tvrdeći da je nevina.

- "Nisam ja gospodine, nisam ja". Ma šta nisi? Da mi nije bilo prijatelja, bacio bih je preko ograde - govori nam još uvijek vidno šokirani E.O.

Potom je njegova kćerka pozvala policiju, koja je ubrzo došla na lice mjesta.

- Narkomanka ih je lagala sat vremena da to nije bila ona.

Nakon sat, progovorila je. Otkrila je da je u mom komšiluku iznajmila sobu i da je već ranije opljačkala dvije kuće, ali sa manjom vrijednosti ukradene robe od one koju je meni ukrala - ističe E.O.

Nakon što su otišli do njene iznajmljene sobe, pronašli su ukradene mobitele, novčanike i kćerkin mu laptop. Ukupna vrijednost stvari koje je ukrala porodici E.O. je oko četiri hiljade maraka.
11. 09. 2017. Drama u Neumu: Spavali su, a onda im je u kuću ušla narkomanka iz Hadžića.

- Sve mi je jasno, ali ne mogu da shvatim kako je uspjela čak četiri puta ući u moju kuću a da je ne čujemo ni ja, ni moja supruga, ali ni naše troje djece. Želim zaista pohvaliti policiju koja je bila krajnje korektna. Također, ovim putem želim upozoriti sve Neumljane, ali i druge građane BiH, da
dobro vode računa, jer se ovakvo nešto može desiti svima - zaključio je E.O.


Avaz

Stranice