OLUJNO NEVRIJEME ZAHVATILO BIH I naredna dva dana jaki udari vjetra - Magazin PRESS

Breaking

11. 09. 2017.

OLUJNO NEVRIJEME ZAHVATILO BIH I naredna dva dana jaki udari vjetra

Nakon što je iznenada Bosnu i Hercegovinu u popodnevnim satima zahvatio kišni val, ovakvo vrijeme će, prema prognozama meteorologa Federalnog Hidrometeorloškog zavoda, trajati i u naredna dva dana.

Slaba kiša

U utorak, 12. septembra, u Bosni i Hercegovini se također očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 stepena.

U srijedu, 13. septembra prije podne će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu od 13 do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stepeni.

Sunčano od četvrtka

U četvrtak se očekuje promjena vremena i preovladavat će uglavnom sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove je izgledna magla. Vjetar umjerene jačine jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29 stepeni.

Narandžasto upozorenje zbog olujnih udara

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za veće područje BiH.

Naime, zbog pojačanog vjetra, na momente s olujnim udarima, FHMZ izdao je narandžasto upozorenje za područje Krajine i Hercegovine, a važit će do 20 sati 11. septembra.

Očekuju se udari vjetra od 50 do 70 km/h..Avaz

Stranice