Stavila je kajsije u kartonsku kutiju za jaja, a kada vidite zašto, i vi ćete to uraditi - Magazin PRESS

Breaking

13. 09. 2017.

Stavila je kajsije u kartonsku kutiju za jaja, a kada vidite zašto, i vi ćete to uraditi

Sigurno se i vi dovijate sa tim da voće koje ste kupili što duže bude svježe. Nažalost, zbog uslova u kojima je gajeno i hemikalijama kojima je izloženo, ono brzo istruli.

Kako joj je dosadilo da gleda činiju punu voća koje je izgubilo svježinu, ova domaćica se sjetila da uradi jednu genijalnu stvar. Odlučila je da isproba jedan šašav način za čuvanje voća ne bi li produžila svježinu kajsijama koje je kupila.

Uzela je kartonsku kutiju za jaja i u nju poredala svježe kajsije bez peteljki. Kutiju je odložila u špajz i rezultat je bio fantastičan. Kajsije su zadržale svoju svježinu.

Ovo možete da uradite i vi. Stavite svježe kajsije koje nemaju nikakva oštećenja i peteljke u kartonsku kutiju za jaja, veću ili manju zavisi od broja kajsija koje imate, ali svaka mora da bude posebno složena. Možete iskoristiti i običnu kartonsku kutiju, ali je u tom slučaju neophodno da svaku kajsiju posebno uvijete u papir. Na kraju, odložite kutiju i čuvajte je u špajzu ili frizideru na temperatuiri od 10 do 15 stepeni.Stranice