GRADONAČELNIK GORAŽDA Ako put Sarajevo-Beograd ne bude išao preko Goražda, onda Goražda nema - Magazin PRESS

Breaking

11. 11. 2017.

GRADONAČELNIK GORAŽDA Ako put Sarajevo-Beograd ne bude išao preko Goražda, onda Goražda nema

O trasi puta Sarajevo - Beograd koja bi uključivala Goražde bit će govora na sastanku koji će se održati u Utorak u Velikoj sali Gradske uprave a koji organizuju gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović i premijer BPK Emir Oković. Pozvani su predstavnici regiona te niz lokalnih zajednica ali i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.
Podršku sastanku u Goraždu incijatori su dobili od zakonodavne vlasti Grada i Kantona a poziv je upućen mnogima, te ostaje da se vidi kome je pored Vlasti u Goraždu u interesu da trasa Sarajevo - Beograd ide upravo preko Goražda.

Poslali smo pozive od načelnika Trebinja, Bileće, Gacka, svih načelnika područja i gradonačelnika do Novog Pazara, odnosno sve načelnika tih okolnih mjesta Crne Gore, Sandžaka, kabineta Vučića, kao i ambasade Srbije, Crne Gore i BiH, kao i Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, premijera F BiH Fadila Novalića kao i premijeru RS Željku Cvijanović, kabinet predsjednika RS-a Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, kao i sve ljude koji mogu da učestvuju u ovom projektu i daju svoj doprinos. Naše je samo jedno opredjeljenje da se Goražde ne smije zaobići - kaže gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

No to nije opredjeljenje koje su nedavno podsjetit ćemo iskazali Federalni premijer i tuzlanski, no šta može učiniti vlast Goražda po ovom pitanju ostaje da se vidi. Podsjetit ćemo da je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović u više navrarta pokazao zainteresovanost o kojoj je govorio i tokom svojih posjeta Turskoj da je ključno da trasa ovog auto puta ide upravo preko Goražda.

Mislim da ćemo u ovome uspjeti i da ne smijemo posustati, ovo je ozbiljan sastanak. Svoj dolazak su već potvrdili mnogi predstavnici vlasti. Svoj dolazak potvrdio je i Ugljenin a očekujemo potvrdu i Zukorlića, kao i tri poslanika koja su ispred Sandžaka u Skupštini Srbije, tako da to sve ima svoju težinu, a mi ćemo dati maksimalno sve od sebe. Pripremili smo i ozbiljnu prezentaciju. Prvi ću se obratiti ja, zatim premijer, a naravno riječ ćemo dati i sudionicima sastanka. Ovaj sastanak je možda čak i jedan historijski kada je u pitanju sudbina Goražda. Ako se zaobiđe Goražde onda Goražde je izgubilo svoje šanse - riječi su gradonačelnika Muhameda Ramovića.Magazin PRESS / Goražde PRESS

Stranice