Nakon što OVO pročitate više nećete držati jaja u hladnjaku - Magazin PRESS

Breaking

07. 11. 2017.

Nakon što OVO pročitate više nećete držati jaja u hladnjaku

Kada je riječ o skladištenju jaja, oduvijek postoji neslaganje oko toga hoće li duže ostati svježa u hladnjaku ili kuhinjskom ormariću.

Na ovu temu nikad nećete dobiti jedan odgovor. Netko će reći kako je logično da se jaja drže u hladnjaku jer će se sporije kvariti na nižoj temperaturi, dok će vam drugi savjetovati da ih radije držite u kuhinjskom ormariću jer je baš ondje idealna temeperatura za njih.

U pravu su, naime, ovi drugi. Jajima doista nije mjesto u vratima hladnjaka jer se ondje brže kvare, upozorava stručnjakinja za skladištenje hrane Vlatka Lake, prenosi Magazin.

Iako na vratima postoji ugrađena polica za jaja, to je najlošiji izbor jer su ondje namirnice najviše izložene promjenama temperature prilikom otvaranja i zatvaranja vrata hladnjaka.

Lake objašnjava da su jaja najsigurnija na mjestu gdje je temperatura stalna. Preporučuje da ih držite u njihovoj kutiji i na polici kuhinjskog ormarića.

Također se savjetuje jaja držati podalje od hrane intenzivnog mirisa, s obzirom na to da je ljuska vrlo porozna, piše The Sun.

Kako biste u potpunosti isključili mogućnost zaraze, jaja nikad ne stavljajte blizu sirovog mesa.

Optimalna temperatura na kojoj se održava njihova svježina i kvaliteta je 20°C. Ako ste, unatoč svemu ovomu, odlučili biti buntovnik bez razloga i praktičnosti radi jaja i dalje pohranjivati u hladnjak, imajte na umu da ih izvadite na sobnu temperaturu pola sata prije kuhanja kako vam ljuska ne bi pucala zbog naglog zagrijavanja.Magazin PRESS / Hayat

Stranice