Održana prva Cross utrka otvorenog tipa u organizaciji Oružanih snaga BiH - FOTO - Magazin PRESS

Breaking

29. 11. 2017.

Održana prva Cross utrka otvorenog tipa u organizaciji Oružanih snaga BiH - FOTO

U povodu obilježavanja 1. decembra – Dana OS Bosne i Hercegovine, po prvi puta u kasarni Rajlovac, 28. novembra 2017. godine održana je cross utrka otvorenog tipa na kojoj su pored pripadnika OS BiH učešće uzeli državni i policijski službenici SIPA-e i Granične policije BiH, kao i mladi atletičari i atletičarke atletskih klubova. Novi grad - Sarajevo, Zenica, Bosna, I. Sarajevo i Goražde.

Prigodnim riječima dobrodošlice takmičarima se na startu obratio zamjenik komandanta OK OS BiH za resurse brigadni general Ivica Jerkić, koji je označio start cross utrke.

Učešćem mladih atletičara i atletičarki iz atletskih klubova utrka je bila sjajna sportska manifestacija jer su na istoj trčali trenutno najbolji BiH atletičari na srednje i duge staze.

Pobjednici u pojedinačnoj konkurenciji u muškoj kategoriji na utrci od devet kilometara bili su: 1. mjesto-Stefan Ćuković, AK I. Sarajevo; 2. mjesto-Kosta Šumar, AK Bosna; 3. mjesto-Alija Imamović, AK Novi grad-Sarajevo. U ženskoj kategoriji na utrci od tri kilometra pobjednice su bile: 1. mjesto-Katarina Lemez AK I. Sarajevo; 2. mjesto-Alma Hrnjić, AK Novi grad-Sarajevo; 3. mjesto-Džejla Turković, AK Novi grad-Sarajevo.

U ekipnoj konkurenciji, u muškoj kategoriji pobjednici su bili: 1. mjesto-ekipa OS BiH; 2. mjesto-ekipa AK Novi grad-Sarajevo, 3. mjesto ekipa SIPA-e dok su u ženskoj kategoriji ekipne pobjednice bile: 1. mjesto-ekipa AK Novi grad-Sarajevo; 2. mjesto-ekipa AK I. Sarajevo; 3. mjesto-ekipa AK Bosna.

Na ceremoniji zatvaranja, pobjednicima u pojedinačnoj konkurenciji uručene su medalje, a pobjedničkim ekipama uručeni su pehari od strane načelnika odjeljenja za fizičku aktivnost i sport u ZŠ OS BiH brigadira Fahira Čamdžića. Svim ekipama koje su uzele učešće na crossu uručene su zahvalnice.

Na kraju, u vojničkom restoranu upriličeno je zajedničko druženje učesnika s pripadnicima OS BiH, uz očekivanja da će neko od tih mladih BiH atletičara i atletičarki postati pripadnik OS BiH, te predstavljati OS BiH na raznim takmičenjima u i van BiH. San svakog sportiste je odlazak na svjetske igre, a sljedeće, 7. CISM Svjetske ljetne igre (vojna olimpijada) bit će održane 2019. u Wuhan-u (Kina) i to bi trebao biti više nego sjajan motiv za ulazak u OS BiH ne samo atletičara, nego i drugih vrhunskih BiH sportaša.


OS BiH

Stranice