POLICIJSKA POTJERA Mujo ukrao Golfa, udario u policijsko vozilo pa pobjegao - Magazin PRESS

Breaking

30. 11. 2017.

POLICIJSKA POTJERA Mujo ukrao Golfa, udario u policijsko vozilo pa pobjegao

Mujo Kekić (34) iz Velike Kladuše uhapšen je jutros oko 7.25 sati u Rudicama kod Bosanskog Novog nakon dramatične potjere i saznanja da je upravljao ukradenim Golfom 4 kojim je jučer ugrozio sigurnost policijskog službenika, a potom udario službeno vozilo MUP–a RS.

PS Bosanski Novi, PU Prijedor, jučer je oko 17.30 sati prijavljeno da je na magistralnom putu Prijedor- Bosanski Novi uočeno vozilo Golf 4 koji je ukraden na području Velike Kladuše.

U PU Prijedor navode "da je policija pokušala zaustaviti Golf". Međutim vozač je bez zaustavljanja nastavio kretanje ugrozivši sigurnost policijskog službenika.

Dolaskom u ulicu Branka Ćopića u Bosanskom Novom udara u BMW X5, službeno vozilo MUP-a RS koje se kretalo istim smjerom i u kojem je policija, druga patrola, pratila vozača ukradenog Golfa.

Nakon sudara tada još uvijek nepoznat vozač napušta vozilo i bježi u nepoznatom pravcu, da bi jutros bio uhapšen u Rudicama.

U PU Prijedor navode i da je u toku krim obrada uhapšenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, izazivanje opće opasnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Nakon krim obrada M.K. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Prijedoru - navedeno je danas iz PU Prijedor.Magazin PRESS / Avaz

Stranice