Postrojavanjem vojnika u dobojskoj kasarni obilježen Dan OSBiH - FOTO - Magazin PRESS

Breaking

29. 11. 2017.

Postrojavanjem vojnika u dobojskoj kasarni obilježen Dan OSBiH - FOTO

U kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“  u Doboju jučer je upriličeno postrojavanje vojnika, dodjela zahvalnica i nagrada najboljim, te Dan otvorenih vrata. Sve te aktivnosti su organizovane povodom 1. decembra –Dana oružanih snaga BiH.

Oružane snage BiH ove godine obilježavaju dvanaest godina postojanja.U dobojskoj kasarni pohvalili su se brojnim realizovanim operacijama i aktivnostima. Rusmir Mrković  komandant Komande logistike kaže da je unazad godinu dana uništeno oko 1. 500 tona nestabilne municije i minsko-eksplozivnih sredstava, čime je podignut nivo sigurnosti građana.

–Takođe smo završili skoro sve inspekcije vezano za municiju i minsko-eksplozivna sredstva, ostala nam je još jedna lokacija na kojoj se nalazi oko 700 tona, to je bio jedan veliki posao, oko 20. 000 tona mi smo dosad predali OSBiH, kazao je Mrković.Vojnici koji su se svojim predanim radom istakli u ovoj godini su nagrađeni, a povodom Dana OSBiH , vrata dobojske kasarne  danas su bila otvorena za sve građane, koji su željeli da se upoznaju sa vojničkom opremom.

–Mi imamo izuztenu saradnju sa civilnim strukturama, danas su nas, pored srednjoškolaca posjetili i mališani iz Agencije za intelektualni razvoj i savjetovanje „Lavirint“, kojima je ovo druga posjeta našem okrugu, i to nas posebno raduje, rekao je Siniša Soknić, kapetan.–Njima je doživljaj da dođu da isprobaju ove sprave i mašineriju koja se ovdje nalazi, posebna senzacija je vožnja kamionom, zaista je interesantno jer kroz sav rad zanimljivo je upoznavati razna zanimanja, a vojničko je svakako specifično, navela je Emanuela Božić iz Lavirinta.

Na ovoj adresi često se organizuju i akcije darivanja krvi, što potvrđuje dobru  civilno-vojnu saradnju.RTV Doboj

Stranice