U Novom Goraždu pronađeni posmrtni ostaci dvije žrtve - Magazin PRESS

Breaking

10. 11. 2017.

U Novom Goraždu pronađeni posmrtni ostaci dvije žrtve

Naknadnim procesom će se utvrđivati identitet žrtava čiji su posmrtni ostaci pronađeni

Na lokalitetu Rezine, na području općine Novo Goražde/Ustiprača, pod nadzorom Tužilaštva BiH je završen proces ekshumacije, a pronađeni su posmrtni ostaci dva kompletna ljudska skeleta, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naknadnim procesom će se utvrđivati identitet žrtava čiji su posmrtni ostaci pronađeni. Pronađeni posmrtni ostaci bit će prevezeni u Goražde, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, odnosno uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava.

Ekshumaciju i rad svih osoba uključenih u proces ekshumacije, pod nadzorom postupajućeg tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, koordinirao je istražilac. U procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar sudsko-medicinske struke, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski službenici PU Foča - PS Novo Goražde.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama uključenim u proces traženja nestalih osoba u BiH, nastavlja proces ekshumacija i traženja nestalih osoba u svim krajevima BiH.Magazin PRESS / Anadolu Agency

Stranice