BIH ĆE NAREDNIH DANA POGODITI JAKO NEVRIJEME Stižu nove snježne padavine, kiša i jaki udari vjetra - Magazin PRESS

Breaking

12. 12. 2017.

BIH ĆE NAREDNIH DANA POGODITI JAKO NEVRIJEME Stižu nove snježne padavine, kiša i jaki udari vjetra

U srijedu, 13. decembra, u Bosni i Hercegovini oblačno. U Hercegovini kiša. U Bosni u nizinama sa kišom ili susnježicom. Na planinama će padati snijeg. Prognozira se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom.

Prestanak padavina od sredine dana prvo u Krajini i postepeno prema istoku zemlje krajem dana. Vjetar slab, većinom sjevernog smjera. Prije podne u Hercegovini i istoku Bosne umjereno jako jugo.

Temperatura zraka od dva u Krajini do 10 stepeni na istoku zemlje. Na jugu zemlje temperatura zraka od 10 do 14 stepeni.

U četvrtak, 14. decembra, prognozira se pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kratkotrajnom kišom. Poslije podne više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje od 3 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12 stepeni.

U petak, 15. decembra, prognozira se oblačno vrijeme sa kišom. U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne izgledne su i veoma obilne padavine od 70 do 120 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine, lokalno sa jakim udarima, južnog smjera.

U noći na subotu vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16 stepeni.

U subotu, 16. decembra, prognozira se pretežno oblačno vrijeme. U nizinama većinom sa kišom, s tim što je u Bosni u nizinama moguća i susnježica. Na planinama će padati snijeg. Glavnina padavina prije podne. Vjetar slab sjevernog smjera.

Temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.Magazin PRESS / Avaz

Stranice