FILMSKA POTJERA I PUCNJAVA NA ULICAMA Razbojnici opljačkali pumpu, ukrali auto pa otvorili vatru na policiju - Magazin PRESS

Breaking

08. 12. 2017.

FILMSKA POTJERA I PUCNJAVA NA ULICAMA Razbojnici opljačkali pumpu, ukrali auto pa otvorili vatru na policiju

Na benzinskoj pumpi INA u ulici Džemala Bijedića sinoć oko 2:20 dva maskirana lica su uz prijetnju vatrenim oružjem izvršila pljačku, a zatim otuđili i automobil VW Golf 5, saopćeno je iz MUP KS.

Razbojnici su od radnika tražili da im predaju novac, a zatim su ukrali automobil koji se nalazio ispred objekta kojim se se udaljili.

Policijski službenici V PU su u ulici Bojnička, općina Ilidža, uočili otuđeno vozilo i pokušali ga zaustaviti, nakon čega je jedno lice iz vozila u pokretu, ispalilo nekoliko hitaca u pravcu policijskih službenika, koji su uzvratili vatrom.

Nakon potjere, iskoristivši smanjenu vidljivost zbog magle, dvojica lopova su napustila ukradeno motorno vozilo i udaljila se u nepoznatom pravcu.

Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih osoba, dok je oštećeno predmetno vozilo.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj će obaviti policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlje se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.Magazin PRESS / Patria

Stranice