GORI INTERNET Na prodaju uniforme OS BiH, policije, amblemi... - Magazin PRESS

Breaking

11. 12. 2017.

GORI INTERNET Na prodaju uniforme OS BiH, policije, amblemi...

Pljačka koju su izvršili naoružani pljačkaši u Bugojnu u policijskim uniformama otvorila je pitanje kako se može doći do opreme koju koriste pripadnici policijskih i drugih sigurnosnih snaga.

Pretražujući stranicu olx.ba u rubrici odjeća možete pronaći najraznovrsniju ponudu vojne, medicinske, policijske opreme. Od uniformi, do pancira, taktičkih uniformi, različitih amblema FUP-a, Granične policije BiH, MUP-ova...

Tako jedan ponuđač iz Živinica navodi da prodaje uniformu Oružanih snaga BiH, a u svom oglasu je čak i objavio zvanični video spot OS BiH.

- Ovo je uniforma koju koriste pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine dok izvršavaju svoje svakodnevne zadatke. U potpunom novom je stanju. Pod ovom uniformom podrazumijevaju se vojna bluza i vojne pantole. Dimenzija uniforme je idealna za visinu od 180cm do 190cm i za kilažu od 80kg do 92kg. Veličina je između XL I XXL - navodi se. Cijena je po dogovoru.

U ostalim oglasima mogu se pronaći uniforme Vojske RS, čak i američka vojna uniforma. Ponuđač iz Trebinja je prodaje za 100 KM, a na fotografijama koje su objavljene vidi se i ime Mullins.

U oglasu koji je postavio ponuđač iz Zenice navodi se da prodaje raznovrsnu vojnu opremu, pogodnu za airsoft , IPSC streljaštvo, lov, paintball, security agencije, policajce...

- Na prodaju : pancirni prsluci različitih tipova, pancirne kacige, vojne naočale, hlače, jakne, košulje, uniforme, čizme. Oprema je originalna i kupljena je u kolekcionarske svrhe, tako da nije korištena, a radi se o profesionalnoj opremi vrhunske kvalitete kakvu koriste najelitnije specijalne jedinice širom svijeta.

Iako se na internet oglasima ranije mogla kupiti i uniforma SIPA-e i FUP-a, pretragom oglasa trenutno nije moguće pronaći takvu iniformu.


Magazin PRESS / Patria

Stranice