Kolosalna igra Sinana Ramovića - Magazin PRESS

Breaking

10. 12. 2017.

Kolosalna igra Sinana Ramovića

Premda je Goran Zakarić, golovima obilježio jesen, posljednja ovogodišnja utakmica “plavih” potvrdila je klasu Sinana Ramovića. Istina, golova, što su navijači očekivali, nije bilo u mjeri kao u njegovim bivšim klubovima, ali je bilo asistencija. Asistencijama je svestrani Ramović proslavio Zakarića.

Sa šest dodavanja prilikom golova Želje najbolji je asistent tima, a uz to dodao je dvije asistencije u Kupu BiH, gdje je “plavi” tim stigao do polufinala. U Sinanovoj jeseni bilo je svega, kartona, golova, asistencija…

Igrao je na tri pozicije, na krilnoj poziciji, zadnjeg veznog i polušpica. Protiv Radnika je bio asistent za gol, na njemu je načinjen jedanaesterac. Nakon starta “Rama” je “isključio” gostujućeg defanzivca Besima Šerbečića, čime je pobjeda bila ovjerena. Premda je bez priprema uskočio u tim Ramović se pokazao kao pravo pojačanje. Najveći pogodak Aldina Ćenana, bivšeg sportskog direktora. Preko noći je postao ljubimac Željinih navijača, što je privilegija rijetkih “stranaca”.

Ivica Osim, nogometni genij, komentirajući igru Željinog univerzalca, rekao je sljedeće.

“Ramović ima u sebi nešto što krasi engleske igrače. Ima brzinu, agresivnost, motoriku…Zanimljiv igrač”- kazao je Osim. I njegov “šef” Admir Adžem smatra da je Ramović ključne utakmice odigrao u velikom stilu.

Prava izdanja Sinana Ramovića mogu se očekivati tek na proljeće. Za razliku od većine premijerligaških igrača koji će pauzu shvatiti kao “godišnji odmor”, Ramović je slobodne termine popunio s dodatnim radom u teretani.


Sportske.ba

Stranice