MORALNO DNO U GORAŽDU Ovo niko nije smio dopustiti - Magazin PRESS

Breaking

28. 12. 2017.

MORALNO DNO U GORAŽDU Ovo niko nije smio dopustiti

Ukoliko dođe do otkaza mi ostajemo bez svih internista, hirurga, anesteziologa i sa ostatkom kadra ne možemo garantovati minimum zdravstvene zaštite pacijentima, istakao je dr. Muedin Siladžić, direktor Kantonalne bolnice u Goraždu

Ukoliko danas do 16 sati ne bude dogovora između Sindikata doktora i stomatologa i Vlade BPK-a Goražde u Kantonalnoj bolnici je spremno zbrinjavanje postojećih ležećih pacijenata u Sarajevu.

- Ja sam po zakonu obavezan po isteku otkaznog roka doktorima potpisati otkaze i u tom slučaju ne mogu preuzeti odgovornost za pacijente koji se trenutno nalaze u bolnici. Ukoliko dođe do otkaza mi ostajemo bez svih internista, hirurga, bez anesteziologa i sa ostatkom kadra ne možemo garantovati minimum zdravstvene zaštite pacijentima, istakao je dr. Muedin Siladžić, direktor Kantonalne bolnice u Goraždu.

Za sada još nema naznaka da li će i kada tokom dana biti nastavljeni razgovori između Sindikata i Vlade.

Direktor Silajdžić je ponovio svoje riječi sa Skupštine Bosansko - Podrinjskog kantona kada je predstavnicima vlasti jasno poručio da alternativna rješenja ne mogu biti pronađena brzo.

- Ja ne mogu tražiti nove doktore i raspisivati konkurse dok ne bude izvjestan epilog sa postojećim kadrom.Griješi ko misli da će biti lako zamijeniti 50 doktora u Goraždu, navodi Silajdžić.

Trenutno se u BPK Goražde na birou nalazi jedan doktor i jedan stomatolog. Čak ni u Sarajevu nema puno više doktora, a posebno specijalista koji aktivno traže posao.Magazin PRESS / Avaz

Stranice