Na Jahorini sutra počinje sezona skijanja - Magazin PRESS

Breaking

02. 12. 2017.

Na Jahorini sutra počinje sezona skijanja

Sve ljubitelje zimskih sportova obradovat će informacija da od nedjelje, 3. decembra, počinje ski sezona na olimpijskoj planini Jahorina.
Oni koji vole skijanje i snowboarding, uživat će u stazi Poljice koju je tim OC Jahorina pripremio tokom ovih dana. Za sada ima već 20 centimetara snijega, a prema vremenskim prognozama padat će tokom noći i u nedjelju kada se očekuju temperature od -8 do -2 stepena celzijusa.

Za prve dane ski sezone 2017/2018 pa do završetka manifestacije Ski opening važit će popust od 70 posto na poludnevne, jednodnevne, dvodnevne i trodnevne karte koje se iskoriste u periodu od 03. do 17.12.2017. Karte se mogu kupiti na kasi u hotelu Bistrica.

Podsjetimo, cijene karata na Jahorini su ove sezone skuplje u odnosu na prošlu. Sezonska karta za period ponedjeljak-petak skuplja je za 200 KM za odrasle i košta 500 KM, a sezonska karta za sve dane (ponedjeljak-nedjelja) skuplja je za 180 KM i košta 900 KM. Cijene dječijih sezonskih karata su ostale na nivou prošlogodišnjih 200 KM i 400 KM.

Ljubitelji skijanja pokrenuli su online peticiju protiv ovako drastičnog poskupljenja za koje je direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić kazao kako je to bio jedini mogući potez kako bi se osigurala održivost centra, a zbog nagomilanih finansijskih gubitaka.Magazin PRESS / Klix

Stranice