Policija u RS-u navela da je Ermin Pavica iz Rogatice sam sebi zapalio vozilo - Magazin PRESS

Breaking

01. 12. 2017.

Policija u RS-u navela da je Ermin Pavica iz Rogatice sam sebi zapalio vozilo

Policija u Istočnom Sarajevu dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv E.P. (1988.), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela lažno prijavljivanje krivičnog djela, javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.
Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Ermina Pavice iz Rogatice.

Iz policije podsjećaju da je 14. novembra 2017. godine, Policijskoj stanici Rogatica E.P. prijavio da su mu od nepoznate osobe, putem mobilnog telefona, upućivane poruke prijetećeg sadržaja.

Također, 19. novembra 2017. godine ovoj policijskoj stanici prijavljeno je da u mjestu Kukavice, općina Rogatica, gori putničko motorno vozilo marke "Volkswagen“, tip "Golf 2“ i pomoćni objekt, vlasništvo E.P. iz Rogatice.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo je danas saopćeno da su, na osnovu preduzetih operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici ove uprave došli do saznanja da se u vezu s navedenim događajima, dovodi oštećeni E.P. kao izvršilac krivičnih djela.

Naime, E.P. se sumnjiči da je u mobilni aparat vlasništvo F.P. ubacio sim karticu i sa istog sebi poslao poruke prijetećeg sadržaja, te da je zapalio putničko motorno vozilo marke "volkswagen“, tip "golf 2“, koje koristi, i pomoćni objekt, čime je kod članova svoje porodice izazvao strah, uznemirenost i osjećaj ugroženosti na nacionalnoj osnovi.

Pavica je povratnik u okolinu Rogatice.Klix

Stranice