SNIJEG PREKRIO VEĆI DIO BIH Prema prognozama meteorologa neće se zadržati - Magazin PRESS

Breaking

03. 12. 2017.

SNIJEG PREKRIO VEĆI DIO BIH Prema prognozama meteorologa neće se zadržati

Narednih dana u našoj zemlji očekuje se manje snijega, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ)
U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabijim snijegom u centralnim i istočnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje nešto sunčanije.

“A što se tiče vremena u utorak uglavnom u Hercegovini na jugozapadu Bosne sunčano, a u ostalim područjima pretežno oblačno, a snijega u utorak uglavnom može biti u centralnim i istočnim dijelovima Bosne, a u večernjim satima na krajnjem sjeveroistoku Bosne moguća je i kiša. Padavine su uglavnom slabog intenziteta“, navodi meteorolog FHMZ-a Ibrahim Hadžismajlović.

U srijedu, četvrtak i petak bit će sunčano u većem dijelu zemlje, a jutro prohladno sa mrazom i maglom po kotlinama. Kiša se očekuje u petak i za dane vikenda uglavnom u Hercegovini, dok se u noći sa subote na nedjelju očekuje pad temperature zraka, tako da bi u područjima iznad 700 metara nadmorske visine moglo doći do susnježice i snijega.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme i snijeg u Bosni sa jačim intenzitetom na istoku i sjeveroistoku zemlje, a u Hercegovini kiša.


Klix

Stranice