U OS BiH unaprijeđena 24. oficira - Magazin PRESS

Breaking

08. 12. 2017.

U OS BiH unaprijeđena 24. oficira

Načelnik ZŠ OS BiH general pukovnik Anto Jeleč 7.12.2017. godine u Domu OS BiH u Sarajevu, je priredio svečani prijem za 24 unaprijeđena oficira iz sastava MO i ZŠ OS BiH. Pored generala Jeleča prijemu su prisustvovali zamjenik načelnika ZS OS BiH za operacije general major Mirko Tepšić, zamjenik načelnika ZS OS BiH za resurse general major Senad Mašović, generalni inspektor MO BiH brigadni general Enes Husejnović, pomoćnik Ministrice obrane BiH za upravljanje personalom dr. Sead Muratović i načelnik Uprave za personal ZŠ OS brigadir Zoran Duspara.

Ovom prilikom general Jeleč uručio je oficirima činove i čestitao na unaprijeđenu u viši čin, te je naglasio važnost ovog događaja u životu i karijeri svakog profesionalnog vojnika. On je izrazio nadu i lična očekivanja da će unaprijeđeni oficiri pokazati snažnu motiviranost, odlučnost i riješenost u nastavku obnašanja svojih profesionalnih dužnosti, ličnog i profesionalnog razvijanja te da će u budućnosti postizati još bolјe i kvalitetnije rezultate na formacijskim dužnostima na kojima su raspoređeni.Ispred Ministarstva obrane BiH, prisutnima se obratio gospodin Muratović, koji je izrazio zadovoljstvo što se nalazi na ovakvom događaju te svim unaprijeđenim oficirima uputio iskrene čestitke.

Na kraju prijema, u ime unaprijeđenih oficiri skupu se obratio brigadir Ibrahim Greda i tom prilikom se zahvalio generalima na organizovanom prijemu, a unaprijeđenim kolegama poželio puno uspjeha u budućem radu.   Magazin PRESS / OS BiH

Stranice