Uhapšena organizirana šestorka - Magazin PRESS

Breaking

13. 12. 2017.

Uhapšena organizirana šestorka

Službenici MUP-a TK uhapsili su šest osoba sa područja općine Lukavac nakon višemjesečnih istražnih radnji. Među uhapšenim je i A. H. iz Lukavca, pritvorenik u KPZ-u Tuzla, koji je organizirao grupu sa više osoba koje su izvršile veći broj krivičnih djela. Oni su određenim osobama vršenjem krivičnih djela pričinili znatnu materijalnu štetu.

- Nakon izvršenih pretresa, uhapšene su osobe inicijala: S. H., L. S, Z. S., A. S., A. K. i D. M, svi iz iz Lukavca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 340. Krivičnog zakona FBiH u sticaju sa krivičnim djelima Prinuda prema osobi koja vrši pravosudnu funkciju iz člana 359.a) stav 1., Oštećenje tuđe stvari iz člana 293. stav 1., Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 1., Prevara iz člana 294. stav 2. u vezi sa stavom 1. i u vezi sa članom 31., Prikrivanje iz člana 300. stav 1. a u vezi sa članom 31. navedenog Zakona – navodi se u saopćenju MUP-a TK.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: veći broj mobilnih telefona, SIM kartice i SIM certifikati, bilješke, notesi i druga dokumentacija, štedne knjižice, bankovne kartice i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima.Magazin PRESS / Avaz

Stranice