NOVI PROTESTI U BIH Pred Vladu FBiH dolazi 3.000 boraca - Magazin PRESS

Breaking

07. 01. 2018.

NOVI PROTESTI U BIH Pred Vladu FBiH dolazi 3.000 boraca

Oko 3.000 prevarenih demobilisanih boraca doći će na masovne proteste ispred zgrade Vlade FBiH, zvanična je odluka koja je jučer donesena na sastanku boračkih udruženja u Teočaku, a tačan datum protesta zavisi isključivo od odobrenja policije Kantona Sarajevo.

Izigran sporazum

Ovo nam je jučer potvrdio i Ibrahim Hasanović, predsjednik Patriotske lige Teočak. Tvrdi da je odluku o masovnim protestima donijelo i potpisalo oko 86 boraca, koji su prisustvovali sastanku, a koji su raniji potpisnici sporazuma s Vladom. Razlog zašto su se ponovo odlučili na proteste je taj što Vlada i Ministarstvo za boračka pitanja FBiH nisu ispoštovali sporazum od prije nekoliko mjeseci o socijalnom zbrinjavanju boraca i izradi jedinstvenog boračkog registra.

- Konačan datum izlaska nismo donijeli jer čekamo odobrenje policije. Zahtjeve smo već uputili. To može potrajati tri dana, a može i sedam. Mi bismo voljeli da to bude već u ponedjeljak, ali o tome ne odlučujemo mi. Mi samo čekamo odobrenje - kaže Hasanović.

Prema njegovim riječima, odluka je donesena da se isključivo ide pred zgradu Vlade FBiH, a očekuje se dolazak oko 3.000 boraca.Magazin PRESS / Avaz

Stranice