U Goraždu OTKRIVEN i osuđen ministar - Magazin PRESS

Breaking

04. 01. 2018.

U Goraždu OTKRIVEN i osuđen ministar

Sud je utvrdio da je ministar finansija BPK Niudžeim Džihanić kriv zbog falsifikovanja diplome. No, to nije problem. SDA je odlučila – o kantonalnim finansijama i ubuduće će se brinuti lažni ekonomista

Žurnal je otkrio da je ministar iz Goražda falsifikovao svoju diplomu. Ministar Nudžeim Džihanić u početku je negirao da je falsifikovao diplomu. Na sudu je priznao krivicu.

„Nakon što sam podigao dokumente JP Bosansko-podrinjske šume, desilo mi se to da sam ih ostavio na krov automobila zajedno sa radnom knjižicom. Odvezao sam se automobilom i kasnije sam shvatio da sam izgubio sporne dokumente“, ispričao je Nudžeim Džihanić.
„Nudžeim Džihanić je priznao krivicu, postigao je nagodbu sa postupajućim tužiocem i izrečena mu je uslovna osuda“, potvrđeno je za Žurnal iz Kantonalnog tužilaštva Goražde.

Tužilaštvo Bosansko-podrinjskog kantona podiglo je u novembru 2016. godine optužnicu protiv Džihanića zbog falsifikovanja diplome.

U februaru 2017. godine u Žurnalu smo objavili kako je Džihanić priznao krivicu i postigao nagodbu sa tužiocem. Osuđen je na uslovnu kaznu.

U nastavku pogledajte multimedijalni sadržaj o ministru falsifikatoru.
Magazin PRESS / Žurnal.infoStranice