FOTOGRAFIJA IZAZVALA HAOS NA FACEBOOK-U Ministar u BiH dubi na glavi dok... - Magazin PRESS

Breaking

25. 02. 2018.

FOTOGRAFIJA IZAZVALA HAOS NA FACEBOOK-U Ministar u BiH dubi na glavi dok...

Roditelji Osnovne škole “Hasan Kikić” u Tetovu kod Zenice još vode borbu za rekonstrukciju ove škole, koja je već dvije godine neuvjetna za izvođenje nastave i potrebno je rušiti te sagraditi novu. Zbog predugog tapkanja u mjestu, roditelji su organizirali i mirne proteste, ali do pomaka ni danas nije došlo.

Iako su se tenzije smirile prije godinu kada je saopćeno da su osigurana sredstva za rekonstrukciju, ipak do toga nikada nije došlo. Kako su pojasnili, ovu odluku donijeli su zbog predugog čekanja na izgradnju nove zgrade škole, te žele izraziti svoje nezadovoljstvo.

Podsjetimo, zbog urušavanja stropa jedan dio škole je u potpunosti zatvoren. Nastavni proces se odvija u drugom dijelu zgrade koji nije u potpunosti uvjetan za izvođenje nastave. Inicijalna sredstva za izgradnju škole osigurala je Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), ali ni nakon nekoliko postavljenih rokova radovi još nisu počeli.

I dok se roditelji protestima bore za minimalne uvjete u kojima će njihova djeca pohađati nastavu, Mensur Sinanović (SDA), ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK, umjesto da se angažira na rješavanju ovog gorućeg problema, hvali se po društvenim mrežama fotografijom kako dubi na glavi.

Hoće li i ogorčeni roditelji, umjesto mirnih protesta, morati doći ispred Vlade ZDK i dubiti na glavi dok ne počne rekonstrukcija škole, ostaje da se vidi.Magazin PRESS / Avaz

Stranice