MiG-35 završio tvornička testiranja - Magazin PRESS

Breaking

23. 02. 2018.

MiG-35 završio tvornička testiranja

Ruska agencija TASS objavila je 16. februara da je zrakoplovna tvrtka United Aircraft Corporation (UAC) uspješno zaključila tvornička ispitivanja višenamjenskog borbenog aviona MiG-35. Certifikat o testiranju potpisan je u prosincu prošle godine.

Letjelica je namijenjena ruskom zrakoplovstvu, u kojem bi služila kao standardni laki lovac, a u tvrtki je označavaju borbenim avionom 4++ generacije.

Informacijski sustavi, kao i sustavi za određivanje ciljeva navodno pripadaju petoj generaciji. Lovac je razvijen na temeljima aviona MiG-29K/KUB i MiG-29M/M2.

Tijekom testiranja provedenog u suradnji s probnim pilotima RZ-a provjerena je unutarnja radioelektronička oprema, ciljnički i navigacijski sustav, radar, motori i ostali sustavi. Proizvođač navodi da će na avion biti moguće instalirati i niz aktualnih ruskih i stranih oružnih sustava, ali i onih koji su tek u razvoju. Predsjednik UAC-a Jurij Sljusar najavio je 15. veljače da bi ove godine tvrtka mogla potpisati ugovor s ruskim vlastima za isporuku prvih aviona, jednosjeda i dvosjeda koji nosi oznaku MiG-35D.


Stranice