Opasni kriminalac iz Srbije uhapšen u Banja Luci - Magazin PRESS

Breaking

04. 02. 2018.

Opasni kriminalac iz Srbije uhapšen u Banja Luci

Inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) uhapsili su u Banjoj Luci državljanina Srbije Živana Dragojlovića (30), za kojim je raspisana međunarodna potjernica zbog pokušaja ubistva policajca Vladimira Nedeljkovića i prebijanja zatvorskog čuvara Miroslava Manjoša u kafiću "Palata" u Sremskoj Mitrovici.

Krvava tuča dogodila se 11. decembra prošle godine, kada je više osoba, mahom lokalnih kriminalaca, brutalno pretuklo Nedeljkovića i njegovog prijatelja Manjoša, koje su tukli flašama, stolicama, sjekli ih noževima po licu, da bi na kraju i pucali u njih. Hici su ispaljeni iz dva različita pištolja, a od rikošeta su pogođeni policajac i dvije djevojke koje su se zatekle u kafiću.

- Bjegunac je lociran i uhapšen u subotu oko 13 sati. Nakon kriminalističke obrade, bit će sproveden u Sud BiH, koji će odlučivati o ekstradicionom pritvoru - navode u MUP-u RS.

Zbog istog slučaja 23. januara u Banjoj Luci su, također po potjernici, uhapšeni Vlatko Tojagić (39) i Bojan Pavlović (29) iz Sremske Mitrovice.

- Radi se o pripadnicima organizirane kriminalne grupe koja je ispoljavala bezobzirno nasilje u izvršenju krivičnih djela u kojima nisu prezali ni od potezanja vatrenog oružja - rekao je izvor iz MUP-a RS.


Magazin PRESS / Avaz

Stranice