PATRIOTSKI POKRET GORAŽDE I MINISTAR FIŠO SAGLASNI Sva boračka udruženja bi trebala funkcionisati zajedno - Magazin PRESS

Breaking

22. 02. 2018.

PATRIOTSKI POKRET GORAŽDE I MINISTAR FIŠO SAGLASNI Sva boračka udruženja bi trebala funkcionisati zajedno

Predstavnici Patriotskog pokreta Bosansko – podrinjskog kantona Goražde Edin Bićo i Damir Velić razgovarali su danas sa ministrom za boračka pitanja Kantona Sarajevo (KS) Muharemom Fišom o nastavku njihove buduće saradnje.

“Obilježavamo sve datume odbrambeno-oslobodilačkog rata, te redovno obilazimo mezarja bosanskohercegovačkih heroja i komandanata Zaima Imamovića, Izeta Nanića, te brojnih saboraca koji su stradali u Krajini i Bužimu”, pojasnio je Bićo.

Po njegovim riječima, to je najmanje što oni mogu uraditi za šehide i demobilisane borce koji su, po njegovom mišljenju, najugroženija kategorija, a sve su dali za odbranu svoje domovine.

“Sva boračka udruženja bi trebala funkcionisati zajedno. Mi nastojimo raditi iskreno i na taj način pokušati biti primjer ostalim općinama i kantonima. Pored Kantona Sarajevo, mi sarađujemo sa OSCE-om, češkim i turskim EUFOR-om”, naveo je Bićo.

Poručio je kako oni nikad neće odustati od ideje da mladim generacijama prenesu istinu o herojima i borcima koji su dali svoje živote za odbranu njihove i naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.

“Vrlo je važno da se boračka udruženja ne dijele po kantonima, jer smo svi zajedno učestvovali u odbrani naše zemlje i trebamo nastojati stalno podsjećati i evocirati uspomene na herojsku borbu najpoštenije Armije”, poručio je ministar Fišo.

Na kraju sastanka ministru je uručena zahvalnica za pomoć i podršku radu Patriotskom pokretu Bosansko - podrinjskog kantona Goražde.Magazin PRESS / Vlada KS

Stranice