Sutra skoro cijeli grad ostaje bez vode - Magazin PRESS

Breaking

24. 02. 2018.

Sutra skoro cijeli grad ostaje bez vode

Potrošači se upozoravaju da se zbog najave niskih temperatura posebna pažnja posveti zaštiti vodovodnih mjesta i instalacija od smrzavanja

Zbog redovnog održavanja i ispitivanja trafo-stanica na Izvorištu „Bačevo“, u nedjelju, 25.02.2018. godine u periodu od 09:00h do 18:00h isporuka vode u većem dijelu grada će se vršiti pod smanjenim pritiskom, što podrazumijeva da će pojedini dijelovi grada zavisno od kote terena ostati bez vode.

Kako piše u saopštenju, naselja u kojima će doći do poremećaja u vodosnabdijevanju su: Mojmilo, Dobrinja, Saraj polje, naselja od Čengić Vile do Baščaršije, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Zabrđe, Rajlovac, Riječica, Reljevo, Sokolje, Boljakov Potok, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Koševsko brdo, Ciglane, Bare – Šip, Kobilja Glava, Hrasno, Hrasno brdo, Trg Heroja, Švrakino selo, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Kovačići, Patriotske lige, Koševo, Alipašina, Hotonj, Ugorsko, Dreskovača, Nova industrijska zona Vogošća, Barice, Orahov brijeg, Breka, Kromolj, Podhrastovi, Bjelave, Grdonj i Sedrenik.

"Okončanje radova i potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo do 20:00h",  poručuju iz ViK-a.

Za sve informacije građani se mogu obratiti Dispečerskom centru na brojeve telefona: 033 210 707 i 033 220 435.

Potrošači se upozoravaju da se zbog najave niskih temperatura posebna pažnja posveti zaštiti vodovodnih mjesta i instalacija od smrzavanja. Niske temperature i slaba zaštićenost vodovodnih mjesta i šahtova dovodi do pucanja stakla vodomjera a često i oštećenja kompletnog vodomjera.

Neophodno je zaštiti vodomjerno mjesto termo-izolacionim materijalom kao što su: stiropor, staklena vuna, stare deke, tkanina i sl.

Stoga, upozoravaju građane i upravitelje zgrada, da blagovremeno poduzmu potrebne mjere zaštite, kako bi se izbjeglo smrzavanje i dalja šteta koja može da proizađe kao posljedica smrzavanja.Magazin PRESS / Depo portal

Stranice