TUGA, BIH NA NOGAMA Starica preživljava sa samo 100 KM mjesečno - Magazin PRESS

Breaking

04. 02. 2018.

TUGA, BIH NA NOGAMA Starica preživljava sa samo 100 KM mjesečno

Nakon što je “Dnevni avaz” objavio dirljivu priču o Cvijeti Čigoji (80) iz Bareva kod Jajca, koja jedva preživljava i otvoreno kaže da se više ne može boriti da preživi sa 100 KM, na njenu adresu stigla je pomoć dobrih ljudi.

Ovu staricu posjetili su načelnica općine Jezero Snežana Ružičić,  potpredsjednica Skupštine općine Dragana Karaga te odbornica ispred SBB-a Mubera Žužić.

Osim neophodnih prehrambenih i higijenskih sredstava, uručili su joj i novčanu pomoć.

- Osjetili smo potrebu da pomognemo Cvijeti, jer nas njena priča nije mogla ostaviti ravnodušnim. Ovo je najmanje što smo mogli učiniti za nju i da joj makar malo olakšamo njenu uobičajenu svakodnevicu - rekla nam je Mubera Žužić.

Cvijeta preživljava od 100 KM, koliko dobija penzije, koju je naslijedila od supruga, a prodala je plac kako bi platila operaciju očiju.

- Zahvalna sam komšijama koje su pokrenule da se bilo šta sazna o meni, a posebno sam zahvalna dobrim ljudima iz Jezera - kratko je rekla Čigoja, koja je jedina povratnica srpske nacionalnosti u Barevu.

Svi oni koji žele na bilo koji način pomoći ovoj starici, mogu je kontaktirati na broj telefona 063 666 927.Magazin PRESS / Avaz

Stranice