Grad Goražde izdvojio 85.000,00 KM za projekte sporta i kulture - Magazin PRESS

Breaking

19. 03. 2018.

Grad Goražde izdvojio 85.000,00 KM za projekte sporta i kulture

Na osnovu Odluke o utvrđivanju kriterija, načina i postupka dodjele finansijskih sredstava za sport, kulturu, udruženja i pojedince za 2018. godinu u Velikoj sali Gradske uprave, danas su potpisani Ugovori o dodjeli sredstava po Javnom pozivu, koji Grad Goražde svake godine objavljuje, a tiču se finansiranja projekata za sport i kulturu.

Ukupno je za ove namjene u Budžetu Grada Goražda za 2018. godinu izdvojeno 85.000,00 KM, a sredstva se dodjeljuju po osnovu Javnog poziva koji je raspisao Grad Goražde. Sredstva su odobrena za 16 aplikacija iz oblasti sporta, dok su iz oblasti kulture odobrena sredstva za četiri aplikacije, te dvije za udruženja i  jedna aplikacija za projekat pojedinaca.

Na ovaj način Grad Goražde u skladu sa mogućnostima i stanjem u Budžetu podržava sve aktivnosti koje imaju za cilj promociju grada, ali i razvoj sporta, kulture i ostalih društvenih sfera u našem gradu.

Prema riječima gradonačelnika Goražda dr.sci. Muhameda Ramovića Gradska uprava će nastaviti da podržava rad sportskih kolektiva, kao i svih drugih koji na najbolji način predstavljaju naš grad – ''U Budžetu za 2018. godinu predviđeno je 85.000,00 KM i sredstva će biti u potpunosti ispoštovana spram ovih udruženja i pojedinaca. Potpisali smo ugovor sa 16 udruženja i pojedincima. Svi projekti su opravdani i  Komisija je pripremila i ja sam naravno prihvatio njihove prijedloge. Mi i pored ovog današnjeg potpisivanja zaista pomažemo koliko možemo, prisutni smo u svim njihovim aktivnostima i u utakmicama, pratimo njihov rad, pravimo prijeme za njih.Kada kažemo 85.000 KM to su mala sredstva, međutim moram spomenuti da nas Sportska dvorana košta oko 500.000,00 KM, nas Centar za kulturu  košta 700.000,00 KM sve su to ustanove koje se upravo time bave. Mi i na druge načine pomažemo i nikada se ne oglušimo o njihove zahtjeve kada imaju neke vanredne turnire, neki kup koji se održava, nekad interventno platimo autobus. Ova saradnja će se nastaviti, ali nikad nije dovoljno sredstava i  to je tako ali mi  se uklapamo onoliko koliko možemo.''

Riječ je o veoma značajnoj podršci za RK Radnički, kazao je predstavnik ovog kluba haris Fidahić – ''I ove godine smo aplicirali na javni poziv i dobili smo sredstva koja će nam jako puno pomoći prije svega za nastavak prve lige Federacije, ali isto tako i za rad sa Omladinskim selekcijama. Uvijek imamo podršku od Gradonačelnika  dr.sci. Muhameda Ramovića i uvijek nam izađe u susret. Mi smo jako zadovoljni sa saradnjom sa Gradonačelnikom.  Isto tako želim da napomenem da smo dobili prostorije  i kancelariju u  Sportskoj dvorani Mirsad Hurić. Mi se trudimo da na najbolji način prezentujemo Grad Goražde da se i time želimo da zahvalimo i Gradonačelniku i svim građanima.''Magazin PRESS / Grad Goražde

Stranice