Obilježen Dan reintegracije općine Foča u FBiH - Magazin PRESS

Breaking

19. 03. 2018.

Obilježen Dan reintegracije općine Foča u FBiH

Nizom prigodnih sadržaja građani Općine Foča u Federaciji BiH danas su obilježili godišnjicu reintegracije, ujedno i Dan Općine Foča u Federaciji. Riječ je o izuzetno važnom datumu za sve građane ove lokalne zajednice. Naime, reintegracijom ovog dijela općine Foča u Federaciju BiH 1996. godine formirana je općina, te je ovaj datum od strane Općinskog vijeća ujedno je usvojen i kao Dan Općine.

Program obilježavanja Dana reintegracije i Dana Općine Foča u Federaciji BiH obilježen je brojnim kulturnim i sportskim sadržajima, a sklopu programa položeno je cvijeće na spomen obilježjima. Centralni događaj ovogodišnjeg programa obilježavanja Dana reintegracije i Dana Općine Foča u Federaciji BiH bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koja je održana u poslijepodnevnim satima. Čestitke svim građanima povodom Dana Općine uputili su načelnik Općine Foča u F BiH Zijad Kunovac i predsjedavajući Općinskog vijeća Muhidin Raščić.Svečanosti su se pridružile brojne zvanice među kojima i gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović koji je ovom prilikom uputio čestitke svim građanima općine Foča u Federaciji BiH, te ovom prilikom najvio pomoć u nabavci aparata za potrebe Doma zdravlja u Ustikolini, kao i pomoć novosnovanoj biblioteci u Ustikolini.

U sklopu programa svečane sjednice dodijeljena su i nagrade za najbolje literarne radove povodom Dana  Općine Foča u FBiH.
Magazin PRESS / Grad Goražde

Stranice