Viber unapređuje komunikaciju NOVOM opcijom - Magazin PRESS

Breaking

04. 03. 2018.

Viber unapređuje komunikaciju NOVOM opcijom

Viber, aplikacija za razmjenu poruka, objavila je pokretanje Viber zajednice (Communities), čime je postala prva aplikacija ovog tipa koja nudi prostor za chat, odnosno, dopisivanje u kome će milijardu korisnika nesmetano moći da razmjenjuje poruke i sve vrste sadržaja.

“Trenutno stanje na tržištu je takvo da ograničava grupne chatove na stotine ili hiljade korisnika, a sada Viber pruža korisnicima mogućnost da se na ovaj način povežu sa milijardu sagovornika iz cijelog svijeta u jednom jedinom grupnom chatu”, navodi se u saopćenju kompanije Viber Rakuten.

Viber će također predstaviti i nove funkcije za monetizaciju, koje će omogućiti vlasnicima zajednica da unutar njih kreiraju modele za stvaranje prihoda kako se one budu razvijale i postajale masovnije.

Novi članovi Viber zajednice će imati pristup kompletnoj historiji chatova unutar tih zajednica i moći će da se uključe u razgovore koristeći sve raspoložive funkcije na
Viberu poput GIF-ova, stickera, fotografija, video file-ova, kao i osnovnog teksta.

U skladu sa Viber imperativom, koji podrazumijeva privatnost sadržaja i sigurnost samo će imena članova zajednice biti prikazana u chatu, dok će njihovi brojevi telefona biti sakriveni od drugih članova.Magazin PRESS / Klix

Stranice