Muhamed Ramović peti Potpredsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste - Magazin PRESS

Breaking

13. 04. 2018.

Muhamed Ramović peti Potpredsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste

Nezavisna bosanskohercegovačka lista na čijem čelu je aktuelni načelnik sarajevske općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić sinoć u prepunoj Velikoj sali Centra za kulturu u Goraždu održala svoju prvu javnu tribinu na kojoj je građanima ovog grada predstavila svoje programske ciljeve.

Osnivačka skupština Nezavisne bosanskohercegovačke liste održana je 30. septembra 2017. godine u Sarajevu. Novi politički pokret na bh. političkoj sceni ideja je upravo nezavisnih kandidata, odnosno načelnika koji su povjerenje građana lokalnih zajednica dobili 2016. godine upravo kao nezavisni kandidati. Nakon niza sastanaka i pregovora o ujedinjenju nezavisnih načelnika i gradonačelnika stvorena je Nezavisna bosanskohercegovačka lista koja ima 15. članova Predsjedništva, te 5. Potpredsjednika.

Od 30. septembra 2017. godine peto mjesto Potpredsjednika bilo je upražnjeno, no od sinoć je zvanično to mjesto pripalo Gradonačelnku Grada Goražda Muhamedu Ramoviću, koji je svoj treći uzastopni mandat upravo osvojio kao nezavisni kandidat na lokalnim izborima održanim u Oktobru 2016. godine.

- Ja sam od danas i zvanično Potpredsjednik. Srdačno sam prihvatio, smatrajući da mogu dati doprinos. Prije svega da se isprave sve nepravde od strane kantona prema Gradu Goražde i lokalnim zajednicama, da utičem da se nepravde od strane Federacije i države isprave prema našem kantonu i da u svim segmentima dadnemo svoj doprinos, mi to možemo i želimo sa ovom opcijom da nam na prvom mjestu budu građani. -kazao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović nakon sinošnje javne tribine Nezavisne bosanskohercegovačke liste u Goraždu.Magazin PRESS

Stranice